Sara Legind-Hansen

7 b. Sara Legind-Hansen. Maler og multikunstner.

sa-web

Kunst Art
Springbanen 7, 2820 Gentofte “ÅBNE DØRE”
Privat: Søager 27
2820 Gentofte

M 2990 6255
kontakt@mantraart.dk
www.mantraart.dk

 Legen med materialet – maleri og mosaik

Fællesnævneren for Sara Legind-Hansens arbejde, hvad enten det drejer sig om mosaik eller maleri, er fascination af materialet og hvad det kan, samt en stor glæde ved klare, rene og kraftige farver.

Hun bestiller sine akrylfarver i Tyskland, fordi hun her har fundet nogle, der tilfredsstiller hende i arbejdsprocessen, og som kan ende op i netop det udtryk, hun ønsker.

Ligeledes med mosaikstenene. Mosaik er en stor del af hendes kunstneriske liv. I rigtig mange år har Sara arbejdet med den klassiske catalanske mosaik, som er skabt af brudstykker af glaserede klinker og flade glasstykker og i 2016 afsluttede hun et masterforløb i mosaik i Venedig. Venetiansk glas er en fornyelse i hendes kunstneriske virke – og giver mulighed for at arbejde mere tredimensionelt på billedfladen, fordi smalti-stenene har så megen farvedybde og lysrefleksion i brudfladen. Hun vil gerne favne og videreføre sine maleriers dybde og limlakerede glans i mosaikken, og det udtryk kan hun skabe med venetiansk glas.

Mosaik er en af de ældste kunstarter, men er gået noget i glemmebogen herhjemme. Det vil hun gerne lave om på, som supplement til den megen malerkunst, vi ser. Endvidere er mosaik, på grund af materialets styrke og holdbarhed, meget velegnet til udsmykning i det offentlige rum.

Mosaikkerne skabes med både fabeldyrsmotiver og abstrakte motiver. Det er et tids- og tålmodighedskrævende arbejde, og hun har af de venetianske mosaikkunstnere lært, at fladen ikke nødvendigvis skal være plan, men at stenene også kan sættes i relief eller på højkant, og således give dybde og struktur i mosaikbilledet.

Det er hvad materialer og farver kan tilsammen, der har Sara Legind-Hansen interesse, når hun skaber sine værker – samt det taktile element, at have fingrene helt tæt på processen, at male med fingrene, eller selv hugge hvert lille stykke glas til. Håndværket er vigtigt for hende – sanseligt at mærke værket gro i hænderne på hende. Den maling og lak hun kombinerer, er der ingen andre, der sætter sammen. Hun stræber efter at smelte materialerne sammen til et originalt udtryk – et udtryk hun har arbejdet sig hen imod gennem mange år, bl.a. ved at finde præcis den maling, der kan krakelere og arbejde på lærredet på en helt bestemt måde. Og når folk i dag f.eks. bestiller et værk, er det også hendes håndværk og knowhow de bestiller, fordi de kan lide hendes teknik.

Der er stor visuel appel i Sara Legind-Hansens kunst, og du kan tydeligt se, når et værk er skabt af hende – hun har helt sin egen stil, uanset hvilket medie hun udtrykker sig i.

Hendes malede billeder tiltrækker sig opmærksomhed ved at have karakter af emaljelignende reliefstrukturer med en blank overflade, der indbyder til berøring og ligeledes er lysrefleksionen i mosaikkerne iøjnefaldende.

Sara Legind-Hansen

 

 

sa-we

sara-1-web

sa-2-web

sara-1-web

Dream Team.

sara-2-web

Lifevirtues-livsdydsmaleri.

sara-3

Koraldyret.